» Essències (2016)

Essències és un recull de danses d’arrel tradicional, de diferents estils, de diferents autors coreogràfics, d’aquí i d’allà.

 


Direcció: Jordi Ginestet
Idea Original: Pilar Rubio
Estrena: 19 de març de 2016, Ateneu Igualadí

Descarregar el dossier tècnic de l’espectacle
Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend

» Programa

Primera Part

Segona Part

Ball de Valencians
Dansa popular de la ciutat de Reus amb arranjament coreogràfic de Lluís Calduch, música de Manuel Oltra i figurins de Marc Udina.

Ball Pla de Lladurs
Enric Martínez coreografia aquesta dansa amb figurins de l’Esbart Maragall i la música de Joaquim Serra arranjada a partir d’una melodia tradicional.

Esplais
Sobre la sardana del mestre Joaquim Serra, Conce Bachs coreografia aquesta dansa de nova creació amb disseny de vestuari de Josep Ahumada.

Balls a plaça
Amb les tonades del grup mallorquí “Es Revetlers”, Enric Martínez presenta tres danses agrupades en un mateix treball coreogràfic amb figurins de Carles Solé.

Ball del Mocador
Adaptació lliure d’aquesta dansa de Bot, a la Terra Alta, a càrrec d’Albert Sans per a una sola parella. Els figurins són de Marc Udina i la música de Jordi Núñez.

Ball de Cascavells
Coreografia d’Albert Sans inspirada en el tradicional ball de cascavells. L’instrumentació és de Jesús Ventura sobre la cançó popular catalana.

Bolero de Castelló
Dansa popular arranjada per Enric Martínez, amb música de Cohí-Grau i figurins de Marc Udina.

Jota de Vilafranca del Cid
Completant, a càrrec de Marc Udina, el nou disseny de vestuari del Bolero i amb instrumentació de Jesús Ventura, aquesta coreografia d’Enric Martínez ens trasllada fins a l’Alt Maestrat.

Ball de Gitanes de Rubí
Ballet d’un sol acte coreografiat pel mestre Albert Sans a partir del popular Ball de Gitanes de Rubí, una dansa molt estesa per tot el Vallès. Amb figurins de Maria Carbonell i música de Joaquim Serra amb arranjament de Jordi Núñez, presenta els següents quadres:

  • Preludi
  • Els Diablots
  • El Diablot Major
  • Els Vellets
  • El capità a cavall
  • Els Nuvis i la colla del Ball de Gitanes